Word natuuronderzoeker

Direct aanmelden
Datum
26 t/m 30 juli 2021
Locatie
Apeldoorn
Doelgroep
8-12 jaar
Prijs
€ 350,-

Heb jij altijd al op expeditie willen gaan om nieuwe dingen te ontdekken? Ga deze zomer met IVN Natuureducatie en Naturalis mee op ontdekkingstocht door de natuur. Onderzoek wat er allemaal om je heen kruipt, vliegt, graaft, rent, groeit en bloeit. Bij dit spannende avontuur horen ook uitdagende spellen, kampvuur maken en nieuwe vrienden vinden!

Ga met ons mee en onderzoek:

Hoe overleef je in de natuur?
Oefen je basisvaardigheden om te overleven als je op expeditie gaat. Hoe maak je zelf vuur? Welke eetbare planten zijn er? Hoe bouw je een stevige schuilplaats?

Wat leeft er op verborgen plekjes?
Ontdek welke dieren er leven op plekken waar je normaal niet zo snel kijkt. Hoe ziet de bodem er eigenlijk uit? Je gaat op onderzoek uit met een grondboor, insectenzuiger en schepnet!

Hoe bereid je een maaltijd boven vuur?
Ontdek hoe je een maaltijd kunt maken in de natuur. Maak verschillende kampvuren en kook hierboven met elkaar een heerlijk maal: groentesoep met wilde planten, pannenkoeken en gepofte appels!

Welke kleine beestjes leven er om je heen? 
Buiten leven allerlei verschillende beestjes! Wil jij een mosschorpioen of mierenleeuw leren kennen?

Wat leeft er ‘s nachts?
Ga mee op wilde dierentocht en ontdek wat er ‘s nachts allemaal tevoorschijn komt. Ooit al eens een vleermuis gespot?

Welke muizen leven er in de buurt?
Met diervriendelijke muizenvallen onderzoeken we wat voor muizen er rond het gebouw leven.

Wat leefde er in de dinotijd?
Onderzoek zelf fossielen uit de dinotijd en doe als een echte paleontoloog!

Hoe ontwerp je een nieuw zaad?
Zaden komen voor in de gekste vormen. Van enorme kokosnoten tot helikopters en stekelballen. Is het handig om er zo uit te zien? Kun jij zelf ook zo’n handig zaadje maken?

Hoe teken je als een wetenschapper?
Onderzoeken begint met heel goed kijken… Juist de kleine details zijn super belangrijk! Leer hoe je als een wetenschapper kunt tekenen.

En wat zou je zelf willen onderzoeken?

Het programma wordt verzorgd door IVN Woldhuis, IVN Natuureducatie en Naturalis Biodiversity Center. Uiterlijk 2 weken voor het kamp begint ontvang je het precieze programma en meer informatie.

FAQ

De leiding bestaat uit jonge, enthousiaste vrijwilligers en beroepskrachten van IVN Natuureducatie en Naturalis. Zij hebben meestal een groene of pedagogische achtergrond en hebben er allemaal heel veel zin in om een een superleuk kamp van te maken!

Stuur uw vragen gerust naar info@natuurontdekkers.nl!

Copy link
Powered by Social Snap