Open submenu

Vrijwilliger worden

Natuurontdekkers heeft een ontzettend enthousiast team van vrijwilligers. Er is een leuke mix van mensen die al jaren mee gaan, maar ook elk kamp wel nieuwe vrijwilligers die eens komen proeven. Bij Natuurontdekkers zorgen we ervoor dan kampen niet alleen voor kinderen, maar ook voor vrijwilligers een superleuke en relaxte ervaring zijn. Daarom werken we met relatief veel leiding per kind (1 : 5). Je kan dan als vrijwilliger ook een momentje voor jezelf nemen, lekker fotograferen, een spelletje meedoen of extra je best doen op een maaltijd. Het begeleiden van een kamp is bovendien ontzettend leerzaam. Het is niet noodzakelijk om veel kennis te hebben van natuur, er is een uitgedacht programma en altijd wel iemand mee die kennis heeft van natuur. Het enige wat nodig is, is affiniteit met kinderen en enthousiasme voor natuur.

Wil je weten hoe het is om vrijwilliger te zijn? Kijk dan dit filmpje:

Vrijwilligers krijgen een kleine vergoeding van 10,- per kampdag en alle onkosten zoals reiskosten worden vergoed. Bij sommige studies kan het begeleiden van een kamp studiepunten opleveren. Van vrijwilligers verwachten wij dat ze een VOG kunnen overhandigen (dit wordt gratis door Natuurontdekkers geregeld) en een gedragscode tekenen. Als je je opgeeft als vrijwilliger kom je op een maillijst te staan. Dit is geheel vrijblijvend, er zit geen verplichting aan vast, en je kan altijd weer uitschrijven.

Naast begeleiders zoeken wij natuurlijk ook vrijwilligers voor bestuurlijke taken, promotie en allerlei andere bezigheden. Als je Natuurontdekkers wilt helpen, kun je een mail sturen naar vrijwilligers@natuurontdekkers.nl. Je kan ook het contactformulier invullen: