Te oud voor Natuurontdekkers?


Natuurontdekkers is voor kinderen tot 12 jaar. Wie te oud is voor Natuurontdekkers, kan gelukkig nog steeds heel vette natuurkampen beleven! Er zijn drie organisaties in Nederland die natuurkampen organiseren voor kinderen van 12 jaar en ouder:

JNM en NJN

De JNM en NJN zijn voor jongeren tot 25 jaar. De JNM en NJN lijken veel op elkaar. Leden van de JNM en NJN organiseren samen kampen voor elkaar. De leden die op kamp komen verdelen samen de taken op kamp om het kamp goed te laten verlopen. Elke avond koken ze een vegetarische maaltijd en eten ze samen, en meestal is er een leuk avondspel of biologisch avondprogramma. Elke kampdag worden er enkele excursies georganiseerd naar verschillende natuurgebieden en met verschillende thema’s zoals insecten, planten of vogels.

Kijk op www.jnm.nl en www.njn.nl

Woesteland

Woesteland is iets anders dan de JNM en NJN. Er zijn kampen voor 12 – 15 jaar en kampen voor 16 – 30 jaar. Woesteland-kampen worden georganiseerd door een enthousiast team van vrijwilligers. Woesteland-kampen zijn wat minder gericht op het zoeken van dieren en planten en iets meer op beheer. Bij een Woesteland-kamp ga je zagen, hakken, sjouwen en werken op de boerderij. Dit wordt natuurlijk afgewisseld met andere leuke activiteiten en gezelligheid.

www.woesteland.nl